Over Nellie-Lena

De Nellie-Lena is een oud beurtscheepje, Type steilsteven, uit 1921 (L 18m x B 3m). In het verleden vervoerde het scheepje allerlei vrachten van de ene plaats naar de andere. Het scheepje is daarna door Meeuwisse uit den Haag en latere eigenaren opgebouwd tot wat het nu is.

Het ontstaan van de Nellie-Lena

De naam van het scheepje heeft enerzijds te maken met de bijnaam die ik (Schipper Ben Noordermeer) jaren geleden kreeg bij de zeeverkenners, Nellie. De naam Lena komt uit de vrouwelijke lijn van de familie Persoon en de dames zijn vernoemd naar Helena. Mijn oma, moeder en jongste zus hebben allemaal Helena in hun naam. Het oude scheepje van mijn Opa heette ook de Lena en dat scheepje vaart ook nog steeds, maar heet nu de Witte.

Schipper Ben Noordermeer

Schipper van de Nellie Lena
Over de Nellie Lena

Scotty

De schipper & zijn maatje

Schipper Ben Noordermeer komt uit een lange lijn van schippers die veelal hebben gevaren in den Haag, met name Loosduinen, en het Westland. Die familie heet Persoon. Zijn opa was dus beroepsschipper en Ben is de varende kleinzoon., die zijn hele leven vaart. Dat begon al jong bij de zeeverkenners. Bij de MacDonald zeeverkennersgroep uit Den Haag, leerde hij zeilen. Later ging Ben bij het Korps Mariniers, en daar deed hij dus ook alles op of rondom het water: voor hem de vijand, achter hem de zee.  Inmiddels doet hij nog steeds veel op het water en hij heeft daarbij gezelschap van zijn maatje Scotty, de Border Collie.

Dat de schipper zijn hele leven al vaart, komt ook omdat zijn ouders ook altijd een steilsteven, de Brendiat van ca. 20 meter lang, hebben gehad. Vanaf zijn jonge jeugd stond hij al achter het roer, later natuurlijk het echte varen en alle dingen die daar bij horen. Zijn vader Hans Noordermeer vaart nog steeds als rondvaartschipper in de regio Den Haag en het Westland.

Nu woont en werkt Ben vanuit het scheepje als docent en salestrainer en daarnaast is hij dus op de Nellie-Lena, en verhuurt hij het voor dagtochten, weekends en vakantieweken.

Opstapplaats

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je mee als gezin, team of gezelschap? Maak dan een reservering in de agenda!

CONTACT

ben.noordermeer@nellie-lena.nl
06 23436890

Bedrijfsgegevens:
Minister Gerbrandystraat 16
2631AP Nootdorp
KvK-nummer: 54388856 
BTW nummer: NL001724943B48

Contactformulier
Vul hier uw bericht of vraag in.